Design stoelen

per pagina
Aflopend sorteren

34 Items

per pagina
Aflopend sorteren

34 Items

Design stoelen

Zijn opvallende stoelen met een goed doordacht ontwerp en hoogwaardige materialen jouw ding? Bekijk dan onze collectie design stoelen! Bij KICK Collection kun je design stoelen kopen passend bij jouw interieur. We bieden variatie in kleur, materiaal en uitstraling. Al onze design eetkamerstoelen hebben hun innovatieve ontwerp, hoge kwaliteit en betaalbare prijs gemeen.

Wat zijn design stoelen?

Met design stoelen worden stoelen bedoeld waarbij er extra is nagedacht over het ontwerp. Dit zijn dus niet de standaard eettafelstoelen die je in iedere keuken ziet staan, maar stoelen met een uniek ontwerp. Er is nagedacht over de gebruikte materialen, waarbij kwaliteit en uitstraling voorop staan. Designstoelen zijn origineel en verrassend. Bij KICK Collection bieden we unieke en innovatieve ontwerpen in een modern jasje. Design stoelen zijn een goede keuze wanneer je een bijzonder interieur met een unieke uitstraling wilt creëren.

Designstoelen gemaakt van verschillende materialen

De designstoelen in ons assortiment zijn gemaakt van opvallende materialen die de stoel een bijzondere uitstraling geven. Je kiest bijvoorbeeld voor een kuipstoel gemaakt van kunststof, een designstoel met een PU-lederen zitting of met een velvet zitting, rugleuning en armleuning. Kunststof heeft een super strakke uitstraling, wat goed past in een modern interieur. Zit je liever iets zachter? Dan is PU-leer een goede keuze, dankzij de strakke en stoere uitstraling. Velvet is juist iets chiquer en eleganter en zorgt tevens voor een zachte landing op de stoel.

Design eetkamerstoelen met opvallende poten

Het materiaal voor de zitting en rugleuning is niet het enige aandachtspunt bij een designstoel. Bij design eetkamerstoelen is er ook goed nagedacht over het materiaal voor de poten. Zwarte metalen poten zijn een populaire keuze: van dunne en elegante uitvoeringen tot stoere, robuuste poten. Opvallendere keuzes zijn gouden poten gemaakt van metaal die een elegant element toevoegen of houten poten die voor een opvallend contrast zorgen. De design eetkamerstoelen Yara hebben een kunststof zitting waarbij de kuip dezelfde kleur heeft als de poten. Zo kies je voor een volledig groene of blauwe stoel.

Kleur in je interieur met designstoelen

Designstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je kiest zo voor een kleur die goed past bij je interieur. De één wil graag neutrale stoelen omdat er in de rest van het interieur al veel kleur aanwezig is, terwijl de ander juist designstoelen als blikvanger in de ruimte wil gebruiken. Designstoelen zijn verkrijgbaar in neutrale kleuren zoals champagne, taupe stoelen en grijs. Opvallendere kleuren zijn poederroze, mintgroen en krachtig rood. Kleur toevoegen op een subtielere manier is geen enkel probleem, bijvoorbeeld met designstoel Tara in de kleur donkergroen.

Design eetkamerstoelen: waar moet ik op letten?

Aan design eetkamerstoelen mag je behoorlijk wat eisen stellen; deze stoelen zijn ten slotte op basis van de kwaliteit en het ontwerp tot designstoel benoemd. Omdat je aan de eettafel vaak een hoop tijd doorbrengt, is het belangrijk om comfortabel te zitten. Kies bijvoorbeeld voor een kuipstoel die goed aansluit aan de vorm van je rug, voor een designstoel met een zachte zitting van velours of voor een model met armleuningen waar je je armen op kunt rusten. Controleer van welke materialen de stoel gemaakt is en of de kwaliteit van de materialen hoogwaardig is. Uiteraard kies je voor een model dat je aanspreekt in een kleur die past bij je interieur. Iedere designstoel heeft een uniek ontwerp en past daardoor ook niet bij iedere interieurstijl.

Design stoelen in een industrieel interieur

Heb je een industriële woonstijl? Dit houdt in dat je woonstijl stoer en robuust is met elementen die doen denken aan oude fabrieksgebouwen. Denk hierbij aan een betonnen vloer, robuuste lampen of donkere kleuren meubels. In een industrieel interieur wil je graag design stoelen die hierbij passen. De KICK designstoel Tara is verkrijgbaar met een zwarte zitting en zwarte poten, waardoor deze perfect in een interieur met donkere kleuren past. De designstoelen Mia in de kleur donkergrijs hebben een stoere uitstraling en comfortabele armleuningen. Ook de KICK kuipstoel Metal Luuk in de kleur zwart past goed bij de industriële woonstijl.

Design eetkamerstoelen voor in een moderne keuken

Een modern interieur kent strakke lijnen en opvallende kleuren, iets wat je ook in veel design eetkamerstoelen terugziet. Zo hebben de design eetkamerstoelen Yara een strakke uitstraling, omdat de poten, zitting en rugleuning allemaal één kleur hebben. Is rood een van de basiskleuren in je moderne interieur? Dan breng je deze kleur naar voren met de kuipstoel Metal Luuk in de kleur rood. De designstoelen Tara zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en danken hun strakke uitstraling met name aan de poten. De poten zijn gemaakt van zwart metaal, lopen strak naar beneden en hebben een gemiddelde dikte.

Blikvangers in de ruimte

Ben je op zoek naar een blikvanger voor in de ruimte? Dan zijn designstoelen een goede keuze. Er is veel aandacht en zorg voor het ontwerp van de stoelen, waardoor ze er opvallend uitzien. Designstoelen kunnen neutrale kleuren hebben en zelfs dan echt opvallen in het interieur dankzij de bijzondere vormen. Designstoelen kunnen ook opvallen door gouden poten, een gekleurde zitting of een verrassend materiaal. De perfecte blikvanger is anders dan de andere elementen in je ruimte, maar past hier in zekere zin toch bij. Kies bijvoorbeeld voor een bijpassende kleur in een iets andere stijl, of voor dezelfde stijl maar dan in een opvallende kleur.

Design stoelen kopen bij KICK Collection

Bij KICK Collection kun je design stoelen kopen. Online vind je een ruim assortiment met diverse modellen. Ieder model is verkrijgbaar in meerdere kleuren en soms heeft één model verschillende soorten poten. Van de design eetkamerstoelen kun je vier of zes dezelfde kopen voor aan de eettafel, maar je kunt ook verschillende stoelen met elkaar combineren. Dit kunnen design stoelen van hetzelfde model zijn, maar dan in verschillende kleuren. Een andere optie is om aan de hoofdeinden van de tafel een ander model stoel, bijvoorbeeld met armleuningen, te zetten. Design stoelen kopen doe je bij KICK Collection: opvallende ontwerpen en hoogwaardige materialen.