Poefs

per pagina
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren

8 Items

Poefs

Een poef is veelzijdig inzetbaar en daarom een mooie toevoeging aan de woonkamer. Of je nu een voetenbankje wilt, een plek om tijdschriften op te leggen of een extra zitplaats. Een poefje kan al deze functies vervullen. In het assortiment van KICK Collection vind je verschillende poefs. Kies uit diverse kleuren, materialen en stijlen! In ons assortiment vind je altijd een poef waar je hart sneller van gaat kloppen en die past bij je interieur.

Wat is een poef?

Een poef is een soort hoog kussen dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het is niet alleen een kussen, maar heeft vaak ook poten of een frame en biedt stevigheid. Een poef is over het algemeen een stuk hoger dan een enkel kussen en doet vooral aan een hocker denken qua hoogte. Het woord poef komt van het Franse pouf. De poef heeft zijn naam te danken aan het geluid wat je maakt wanneer je neerploft op het kussen. Poefs zijn er in allerlei soorten en maten: diverse materialen, kleuren en patronen zijn mogelijk.

De verschillende functies van een poef

Je kunt een poef voor verschillende doeleinden gebruiken. Een poef wordt vaak ingezet als voetenbankje. Wanneer je bijvoorbeeld tv kijkt leg je je voeten omhoog om de poef, zodat je extra comfortabel zit. Heb je veel gasten over de vloer? Dan biedt de poef een extra zitplaats wanneer de bank vol zit. Een derde functie van de poef is als bijzettafel. Je legt een aantal kranten of tijdschriften op de poef. Wanneer je er een dienblad op zet, is het ook een uitstekende plek om een schaaltje met hapjes of een glas drinken op te zetten.

Een poefje van teddystof

Bij KICK Collection vind je diverse poefs gemaakt van teddystof. Teddystof is een zacht materiaal dat doet denken aan een teddybeer. Op deze poefs liggen je voeten dus heerlijk zacht! Deze poef heeft een rond, zwart frame aan de onderkant. Direct daarop begint het kussen dat volledig gemaakt is van teddystof. Het teddy poefje gaat goed samen met een aantal andere items in ons assortiment, waaronder de eetkamerstoel Ted of barkruk Lily. Ook deze stoelen hebben een bekleding van teddystof. De poef is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

De twee uitvoering van poef Duke

Een bijzondere poef in ons assortiment is het model Duke. Deze poef is rond van vorm en kan tevens als bijzettafel gebruikt worden. Er zijn twee uitvoeringen van deze poef. De eerste variant is rond met een diameter van 80 centimeter en een hoogte van 35 centimeter. Deze poef is breed, maar gaat niet echt de hoogte in. De andere variant heeft een hoogte en diameter van 45 centimeter. Deze poef is dus een stukje hoger, maar minder breed. Beide poefs hebben een stoer metalen frame en een zachte bekleding van bouclé. Het metalen frame gaat als een cirkel om de bekleding en heeft kleine pootjes aan de onderkant.

Verschillende kleuren poefs

De poefs in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een populaire kleur, zeker bij poefs van bouclé of teddystof, is wit. Deze kleur past perfect bij het zachte materiaal en heeft een rustige uitstraling in de ruimte. De poefs zijn echter in meer kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan roze, donkerblauw en donkergroen. Roze is een opvallende kleur met een lieve uitstraling. Donkerblauw en donkergroen zijn een subtielere manier om kleur aan de ruimte toe te voegen en zien er tevens donkerder uit. Deze stoerdere poefs passen goed in een donkerder interieur, zoals de industriële woonstijl.

De poten

Waar een stoel of barkruk over het algemeen vier poten heeft, is dat bij een poef niet zo. Een poef is een kussen laag bij de grond en dus horen hier geen hoge poten bij. Een groot deel van de poefs in ons assortiment heeft een rond metalen frame dicht op de grond, waarop het kussen leunt. Een uitzondering hierop is het model Duke, waarbij het frame iets hoger is en rondom het kussen gaat. Dit zorgt voor een speels effect. Deze poefs hebben vier lage pootjes, een gekruist frame onder het kussen en een cirkelvormig frame om het kussen.

Poef kopen bij KICK Collection

Wil je een poef kopen voor in de woonkamer? Bij KICK Collection vind je het juiste poefje voor in jouw huis. We bieden verschillende stijlen poefs aan, waaronder stoere poefs in een donkere kleur en roze poefs met een lieve uitstraling. Populaire materialen zijn bouclé en teddystof, wat voor een zachte uitstraling zorgt. Kies voor een poef die qua kleur en stijl past bij de rest van je interieur, om zo een mooi geheel te krijgen. Heb je bijvoorbeeld een donkerblauwe bank? Dan past een donkerblauwe poef hier goed bij. Je bestelt de poefs van KICK Collection eenvoudig online.